J&B Speakers

“Het venster naar authentieke muziek” ;

de J&B AUDIO “Pauw Monitor” luidsprekers op de keper beschouwt.

Bij authentieke weergave denk je als muziekliefhebber in eerste instantie altijd aan het bijwonen van een concert of een andere vorm van muziek uitvoering / vervoering.
Er bestaan echter ook luidsprekersystemen die kwalitatief een geluidsbeeld weten neer te zetten die een live performance laten verbleken of soms overstijgen omdat het beluisteren van genoemde uitvoering niet altijd onder optimale omstandigheden geschiedt.

Een luidsprekerontwerper / bouwer - met een staat van dienst van 40 jaar - is de uitdaging aangegaan om een luidsprekersysteem te ontwerpen die het authentieke geluidsbeeld zo optimaal mogelijk benaderd.
Een ontwerp waarin alle vormen van luidsprekerbouw zijn gevangen in één luidsprekerkast;
de basreflex, de gesloten en de transmissie discipline, gecombineerd met een passief filtersysteem waarbinnen ook een “Briggs” filter is toegepast.
Alle vormen - behalve het actieve luidsprekersysteem - zijn, na veel onderzoek en prototypes, gevangen in een tweeweg monitorsysteem.

De ons aangeleverde kasten tonen als het oer luidspreker monitormodel.
De gebruikte componenten, waaronder de gematchte luidsprekerchassis en verdere producten zijn echter van referentie kwaliteit. Fabrikanten; Morel, Mundorf, Intertechnik en Vishay.
Om reflecties op de baffle zoveel mogelijk te voorkomen is het front zo smal mogelijk, prima.
Om de keuze mogelijkheid t.a.v. de opstelling zo breed mogelijk te houden is de tweeter decentraal geplaatst, waardoor de set zowel in een brede ondiepe als in een smalle diepe ruimte optimaal tot z’n recht komt. ( Brede opstelling: tussenafstand tweeters maximaal.!! )
Ten aanzien van de demping is er langdurig en zeer breed geëxperimenteerd, iets wat uiteindelijk heeft geresulteerd in het gebruik van 5 totaal verschillende dempingmaterialen en een flexibel blijvende lijm soort.
Bekabeling en het bekabelingplan zijn zo optimaal mogelijk uitgevoerd.
Het scheidingsfilter inclusief bekabeling kent een eigen weerstand van 0,3 Ohm, ook is het rendement verschil per set en lineair zeer klein. ( < 0,2 dB. in theorie. )
Het totaal concept kent een te verwaarlozen vervorming, dit lineair.
De output van het systeem is extreem lineair, razend snel, dynamisch en verbluffend eerlijk.
De basweergave toont elk detail, is super strak en ondersteunt elkaar volledig naadloos.
Het zijn mooie waardes, maar de “Pauw Monitor” heeft nog meer pijlen op z’n boog, deze
zitten o.a. in het feit dat de dispersie perfect en holografisch is en er geen kleuring optreedt.
Het linker en rechter kanaal vullen elkaar werkelijk perfect aan, waarbij elke vorm van vertroebeling in het geluidsbeeld - bij juist gebruik/opstelling - uitgesloten is.
( Met dank voor de zeer brede en open ondersteuning van de fabrikant.!! )

De “Pauw Monitor” set kent een piano weergave - inclusief het aanslaan van de toetsen en hamers - van een vanzelfsprekende natuurlijkheid en formidabel ongeëvenaarde afkomst.
Stemmen staan als een huis, klinken absoluut subliem, afgewogen, in balans en worden neergezet met een zelden te beluisteren dynamische natuurlijkheid en transparantie.
Meervoudig kippenvel tijdens het beluisteren van veel uiteenlopende muziek genres.!
Tegelijkertijd zakken er ook opnames volledig door het ijs,
wisselgeld wat je betaald bij het beluisteren door “Het venster van authentieke muziek”,de J&B AUDIO “Pauw Monitor”set.

P.L.van Lier / N.Eekhoff ( Bijlage cultuuragenda Groningen / Dagblad van het Noorden )
Bovenstaande tekst is een verkorte weergave, de auteurs.

J&B AUDIO

Nieuw product
 
AVANGKOL
De Avangkol een
draaitafel plateaupuck
van J&B AUDIO

De J&B AUDIO Referentie-Segment weergevers worden volledig handmatig vervaardigd. Een master audio technicus en Master meubelmaker vervaardigen de Pauw Monitor evenals de puck Avangkol. Beide producten zijn bedoeld voor de audioliefhebber met zeer hoge eisen. Alle rechten voorbehouden aan J&B AUDIO beschermd handels merk Nederland copyright 2020.